Marjolein van Leeuwen

Mijn naam is Marjolein van Leeuwen en ik ben binnen de praktijk werkzaam als zelfstandig Klinisch Psycholoog/ Psychotherapeut.

Ik bied behandeling aan (jong) volwassenen (18 jaar en ouder). Behandelvormen die ik gebruik zijn onder andere EMDR, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en oplossingsgerichte therapie aan.

Sinds het afronden van mijn psychologiestudie in 1993 ben ik werkzaam in de GGZ. Ik heb 25 jaar gewerkt in verschillende grote GGZ-instellingen, waar ik ervaring heb opgedaan in diagnostiek en behandeling. Hierbij werkte ik met zowel gezinnen als kinderen- en jeugdigen met uiteenlopende klachten, waaronder angst- en dwangproblematiek, stemmingsproblemen, AD(H)D, autisme.

In 2019 heb ik, vanuit de wens in een kleinschaligere omgeving te werken, mijn eigen praktijk opgericht, en ben ik, binnen een groepspraktijk in Leusden, overgegaan op het behandelen van (jong) volwassenen. Dat bleek een goede stap. Het plezier en de voldoening die dit mij gaf, heeft mij doen besluiten me binnen mijn werk overwegend te concerteren op het behandelen van volwassenen.  concentreren.

In 2023 heb de overstap gemaakt naar het meer zelfstandig werken op een andere locatie. Daarbij ben ik een onderdeel geworden van Psycho Praktijk Harderwijk -Emmeloord en werk ik vanuit de 1e Hogeweg in het centrum van Zeist.

Als therapeut ben ik gericht op samenwerken en samen kijken wat werkt voor jou. Na een eerste kennismaking, waarin we de persoonlijke klik kunnen onderzoeken, en ik meer te weten kom over jouw klachten en je achtergrond, kijken we wat ik jou kan beden, maar ook welke ingang het beste bij jou past, en aansluit bij je hulpvraag. Er is niet maar een weg naar Rome.

Transparantie en duidelijkheid zijn hierin belangrijk voor mij. Ook het opbouwen van een werkrelatie waarin sprake kan zijn van veiligheid en vertrouwen, en waardoor er openheid kan zijn, vind ik een essentieel onderdeel van de therapie. Een voorwaarde voor groei en ontwikkeling.

In de therapie moet ook wat ruimte zijn voor luchtigheid en humor. Daarbij is het binnen de behandeling vaak een aandachtspunt dat je leert om met een milde, niet te kritische blik, naar jezelf te kijken.

Als therapeut word ik omschreven als open, betrokken en warm, waarbij ik tegelijkertijd duidelijk ben in het aangeven van de mogelijkheden en grenzen binnen de therapie. Ik heb een nieuwsgierige houding, waarmee ik je in de behandeling op weg help een meer structurele verandering, en waarbij we zoeken naar verbanden tussen hoe je opgegroeid bent, en je huidige klachten en functioneren.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en in de natuur. Wandelen, fietsen, en genieten van rust en ruimte. Ik heb een vriend, twee dochters en sinds kort een lekkere actieve hond.

 

Informatie over mijn collega’s vindt u via “Ons team“.

Registraties
BIG Klinisch psycholoog: 09050525025
BIG Psychotherapeut: 29050525016
AGB: 94016113