Bokscoaching – Kom Uit Je Boks

Psycho Praktijk Harderwijk-Emmeloord en Kom uit je Boks zijn in mei 2023 een samenwerking aangegaan. Binnen de behandeling bij onze praktijk kunnen wij gebruiken maken van de expertise van Kom uit je Boks. Die sessies zullen dan een onderdeel zijn van het totale behandelplan.

Kinderen en jongeren kunnen zich via onze praktijk ook voor een bokscoachingstraject bij Kom uit je Boks aanmelden. Het traject kan dan vanuit de Jeugdwet worden vergoed. Dit geldt voor kinderen en jongeren die woonachtig zijn in de gemeenten met wie wij contracten hebben.

In een individueel traject krijgt de jongere inzicht in zijn/haar gedrag. Met de bokshandschoenen aan worden de (on)bewuste patronen in kaart gebracht. De voordelen van het inzetten van boksen is dat je leert te voelen wat er in je lichaam gebeurt, maar ook leer je om op een juiste manier om te gaan met spanningen en belemmeringen.

Bokscoaching kan bij verschillende probleemgebieden ingezet worden. Veelvoorkomende hulpvragen zijn: bijdrage leveren aan diagnostiek, leren omgaan met grenzen, weerbaarheid vergroten, agressie- en emotieregulatie en omgaan met angst en stressklachten.

Klik hier voor meer informatie over de werkwijze van Kom uit je Boks.