Algemene informatie

Vrijgevestigde psychologen

De praktijk werkt met vrijgevestigde GZ-psychologen.

De Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen (LVVP) heeft voor cliënten uitgebreide informatiefolders opgesteld.
Folder voor volwassen cliënten (Nederlands) bekijken.
Flyer for adult clients (English) show.
Folder voor Kind&Jeugd bekijken.

SCHIP-traject

Voor het SCHIP-traject (verwerking echtscheiding) zijn de volgende links beschikbaar:
Korte informatieflyer bekijken.
Link naar aanvraag van het e-book: //www.schipaanpak.nl/achtergrond/aanvraag-ebook/

Zorgprestatiemodel

Per 1 januari 2022 is Zorgprestatiemodel in werking getreden. De manier van het registreren van behandelingen en de manier van declareren aan de zorgverzekeraar is veranderd. Meer informatie vindt u in deze documenten:
Uitleg zorgprestatiemodel
Patientenfolder zorgprestatiemodel

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt aan een wet die gaat verplichten dat gegevensuitwisseling over een client tussen zorgverleners elektronisch verloopt. Dit is de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (Wegiz). Deze gegevensuitwisseling moet voldoen aan de zogeheten MedMij afspraken (www.medmij.nl). Op dit moment zijn zorgverleners en leveranciers van hun software (Elektronisch Patienten Dossier, ofwel EPD) bezig om deze software aan te passen aan de MedMij afspraken en te zorgen dat specifieke onderdelen van een patientendossier toegankelijk kunnen worden gemaakt voor inloggen via DigiD door de client. Dit betekent dat u op termijn bepaalde informatie over uw behandeling in kunt zien in een PGO app. U kunt zelf de PGO app kiezen die u het plezierigst vindt. Meer informatie hierover vindt u hier: Patientenfolder PGO

Op deze website vindt u informatie over de verschillende PGO’s en kunt u een keuzewijzer invullen om te bekijken welk PGO het beste bij u past.