Marielle de Wilt

Ik ben Mariëlle de Wilt en BIG geregistreerd klinisch psycholoog. Mijn loopbaan is ruim 30 jaar geleden gestart als hulpverlener bij het Ambulatorium, een hulpverleningsinstelling van de universiteit Utrecht voor zorg aan kinderen, ouders en volwassenen. Hierna werkte ik onder meer als medisch psycholoog in ziekenhuizen. De laatste 11 jaar heb ik gewerkt in een groepspraktijk van psychologen.

Ik heb gedurende mijn hele loopbaan hulpverlenerschap gecombineerd met docentschap in de pedagogiek/psychologie. Ik ben de laatste 18 jaar verbonden als psycholoog/groepsdocent aan de huisartsopleiding.

Ik behandel volwassenen met angst, depressie, burn-out klachten en psychotrauma. Ik heb een speciale affiniteit voor mensen met zingevingsvragen en voor mensen met existentiële ervaringen rondom leven en dood. Dit kan bijvoorbeeld zijn rondom complexe zwangerschaps- en bevallingstrajecten, maar het kan ook gaan over gevoelens van spijt/schuld/doodsangst aan het eind van het leven. Ook hardnekkige rouw die vaak traumagerelateerd is, behandel ik.

Ik werk evidence based vanuit de cognitieve gedragstherapie met technieken uit de schematherapie, de systeemtherapie en mindfulness. Ook werk ik met traumabehandeling als EMDR. Ik ben iemand die goed kan luisteren, naast je gaat staan in wat jij wil veranderen in je leven en zich vrij voelt om zich open uit te spreken.

Ik werk graag in een kleinschalige psychologenpraktijk vanwege de aandacht voor de cliënten, vanwege de stimulerende samenwerking met collega’s en vanwege de mogelijkheid om een behandeling protocol-overstijgend aan te passen aan de cliënt.

 

Informatie over mijn collega’s vindt u via “Ons team“.

Registraties
BIG Klinisch Psycholoog: 19049161725
AGB: 94002252

Lidmaatschappen
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)

Certificering
LVVP visitatiecertificaat