Judith Niessen

Ik ben Judith Niessen en binnen de praktijk part time werkzaam als zelfstandige klinisch psycholoog, psychotherapeut.  

Ik heb de universitaire studie psychologie gevolgd en daarna de post doctorale opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut richting cognitieve gedragstherapie. Daarna heb ik me verder ontwikkeld in de traumabehandeling (onder andere EMDR), schematherapie, ACT en mindfulness. Deze behandelvormen gebruik ik in mijn therapieen. 

Ik werk al weer zo’n 30 jaar in de kinder- en jeugd en volwassenen GGZ en ik heb veel ervaring opgedaan in de behandeling van autisme, ADHD, trauma, dwang, depressie en angstproblematiek. Ik bied maatwerk  bij de behandeling na  diagnostische gesprekken waarin ik samen met de client op zoek ga naar de samenhang van klachten, omgevings- en persoonlijke factoren, de verklarende theorie waarbij ik gebruik maak van de sterke mogelijkheden van de client. Ik trek graag een tijdje op met clienten om hen bij te staan in een moeilijke periode van hun leven. 

Ik ben lid van meerdere verenigingen zoals de vereniging voor vrijgevestigde psychotherapeuten door wie ik ook succesvol gevisiteerd ben. Ook ben ik lid van het NIP (supervisor), vereniging voor EMDR (practitioner), schematherapie (senior therapeut), cognitieve gedragstherapie. 

Informatie over mijn collega’s vindt u via “Ons team“.

Registraties
BIG Klinisch Psycholoog: 69049001125
BIG Psychotherapeut: 89049001116
AGB: 94011776