Miriam van den Berg

Mijn naam is Miriam van den Berg en ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na deze studie heb ik me gespecialiseerd tot GZ-psycholoog, Psychotherapeut en Klinisch psycholoog. Ik ben een ervaren psycholoog en ben naast mijn eigen praktijk ook werkzaam in een grote GGZ-instelling. Hier behandel ik cliënten met zeer complexe problematiek. Ook bied ik consultatie en advies aan collega’s die vragen hebben over diagnostiek en de behandelingen die zij geven. Daarnaast denk ik inhoudelijk mee over het behandelbeleid op de afdeling. Ik werk een paar uur per week voor Psycho Praktijk Harderwijk-Emmeloord.

In de loop der jaren heb ik ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen, zoals (jong)volwassenen en ouderen. Ik heb op allerlei afdelingen en in diverse settings gewerkt. Hierdoor ben ik bedreven in het behandelen van verschillende stoornissen. Denk aan: angststoornissen, trauma, depressieve stoornissen en persoonlijkheidsproblematiek.  

In mijn behandeling is mijn uitgangspunt de hulpvraag van client, waarbij ik kijk welke behandelinterventie daarbij het meest passend is. Ik maak gebruik van verschillende methodieken als CGT, EMDR, Exposurebehandeling, ACT, schematherapie, of inzichtgevende gesprekstherapie. Als therapeut word ik omschreven als duidelijk, zonder de relatie met cliënten uit het oog te verliezen. Ik ben steunend en begripvol, maar ook direct als dit nodig is voor je ontwikkeling.

 

Informatie over mijn collega’s vindt u via “Ons team“.

Registraties
BIG Klinisch Psycholoog: 49915432425
BIG Psychotherapeut: 69915432416
AGB: 94012783