Tessa van den Berg

Mijn naam is Tessa van den Berg en binnen de praktijk ben ik werkzaam als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog. Ik zal mij specialiseren in de richting van (jong) volwassenen. Na een bachelor Toegepaste Psychologie heb ik doorgestudeerd en mijn master psychologie behaald. Naast mijn studie heb ik op verschillende werkplekken ervaring opgedaan in de gezondheidszorg, waaronder als begeleider op een woongroep voor vrouwen met een autismespectrumstoornis en licht verstandelijke beperking. Na mijn studie ben ik begonnen met werken als psycholoog bij Therapeutisch Centrum GGZ. Dit is een instelling waar ik (jong-)volwassenen met een breed scala aan psychische klachten behandel. Inmiddels ben ik 2,5 jaar werkzaam als psycholoog, waarin ik veel ervaring heb opgedaan en verschillende cursussen heb gevolgd.

Per september 2023 ben ik gestart bij de Psycho Praktijk Emmeloord in het kader van de opleiding tot GZ-psycholoog voor 2 dagen per week. Hiernaast blijf ik 2 dagen per week werkzaam bij Therapeutisch Centrum GGZ. Ik heb veel zin om een kijkje te nemen binnen een andere instelling en mij ook op deze wijze verder te ontwikkelen.

Wat mij drijft in mijn werk als psycholoog is echt contact maken en de ander helpen. Dit probeer ik te doen door samen uit te pluizen waar klachten vandaan komen en bewustwording te creëren met als doel om te komen tot gedragsverandering. Naast de focus op klachten vind ik het ook belangrijk om te kijken naar iemands kracht(en) en positieve factoren.

Ik bied een luisterend oor, ben betrokken en transparant. Hierbij ga ik graag doelgericht aan de slag en zet verschillende methoden en technieken in om goed aan te sluiten bij wat de ander nodig heeft. Hierbij vind ik het belangrijk om een rode draad te volgen, maar ons niet vast te pinnen op een bepaalde methode. Graag ondersteun ik waar nodig, maar doe ik ook een beroep op iemands zelfredzaamheid om iemand (weer) zo veel mogelijk in zijn eigen kracht te zetten.

 

Informatie over mijn collega’s vindt u via “Ons team“.

Registraties

Lidmaatschappen