Marjolein Duits

Mijn naam is Marjolein Duits en ik ben binnen de praktijk werkzaam als zelfstandig GZ-psycholoog en orthopedagoog.

Jaren geleden ben ik opgeleid tot woonbegeleider. Ik heb het begeleiderswerk in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en psychiatrie gecombineerd met de opleiding tot orthopedagoog bij de Universiteit Utrecht. Na mijn opleiding tot orthopedagoog ben ik aan de slag gegaan bij ’s Heeren Loo, een grote instelling voor mensen (kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen) met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Daar ben ik betrokken bij zeer intensieve langdurige behandel-/leefgroepen. Hier heb ik brede ervaring opgedaan in complexe diagnostiek, begeleiding en behandeling van jongeren en volwassenen, gezinnen en teams. In 2015 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond bij het SPON in Nijmegen.

In mijn werk ga ik op zoek naar de mogelijkheden en kracht van de persoon zelf en de mensen met wie hij/zij samen leeft, bijvoorbeeld partner of het gezin. Ieder met zijn eigen geschiedenis, verhaal en ideeën.

Ik vind het bijzonder om een stukje van iemands leven te mogen volgen en een inkijkje te krijgen in hoe iemand denkt, voelt en doet. Ondanks dat de persoon en/of zijn omgeving het voelen, denken of doen op dat moment niet als prettig ervaart. Dit gebruik ik als uitgangspunt om samen op zoek te gaan naar het ontstaan van de klachten en wat er gedaan kan worden om de klachten te verminderen.

In contact ben ik open, betrokken, direct, positief en ik gebruik een vleugje humor.

Ik heb mede de specialisatie in de behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Tevens ben ik opgeleid tot EMDR-therapeut en hierin al ruime ervaring opgebouwd.

 

Registraties
BIG: 19918991325
AGB: 94100957

Lidmaatschappen
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)
Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Documenten
GZ Kwaliteitsstatuut
LVVP Visitatiecertificaat