Elsbeth de Kruijf

Mijn naam is Elsbeth de Kruijf, ik ben psychosociaal therapeut, rouwspecialist, EMDR-therapeut en SCHIP-aanpak behandelaar.

Ik ben jaren met veel plezier werkzaam geweest binnen de jeugdzorg. Het plezier in mijn werk zet ik voort binnen deze praktijk. Door mijn kennis en levenservaring voel ik mij vertrouwd in het werken met volwassenen, kinderen en jeugd.

Graag luister ik naar je persoonlijke verhaal. We gaan samen op zoek naar een passend advies. Bij het leren omgaan met verlies, gaat het vooral over de intense pijn van het ‘uit verbinding zijn’, met ‘iets of die liefdevolle ander’.

In mijn therapeutische benadering maak ik gebruik van ‘beeldende materialen’, om je levensverhaal zichtbaar te krijgen. Daarnaast van schrijfopdrachten en cognitieve gedragstherapeutische opdrachten. Wanneer rouwhulp stagneert kan ik EMDR inzetten.

Als psychosociaal therapeut ben ik specialist in verlies en de diverse vormen van rouw, hechting en trauma.

 

Daarnaast ben ik SCHIP behandelaar. Een aanzienlijk deel van de echtscheidingen escaleert tot een vechtscheiding. De SCHIP-aanpak is een postrelationeel rouwtraject dat de ex-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat de ex-partners hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijk doel de ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden als ‘partners in ouderschap’. Een verbinding die recht doet aan de nieuw ontstane situatie. Het spreekt voor zich dat dit geen eenvoudige opdracht is. Het betekent hard werken en bovenal dat beiden gemotiveerd zijn om dit te bereiken. Maar als dit lukt worden de kinderen gevrijwaard van de keuze tussen papa of mama. Dit zou je toch ieder kind van gescheiden ouders gunnen. Als SCHIP-behandelaar kan ik hierbij behulpzaam zijn.

Mijn bijdrage is het samen vinden van een nieuw persoonlijk evenwicht, waarin jij voldoende hoop en veerkracht voelt, om zelfstandig verder te gaan.

 

Psychosociaal therapeut

Verlies en rouw therapeut

VIB-gehechtheid

EMDR-practitioner

SCHIP-behandelaar