Douwe Hoekstra

Mijn naam is Douwe Hoekstra en ik werk vanaf mei 2024 binnen de praktijk als GGZ-agoog en Runningtherapeut.

Ik ben mijn carrière begonnen bij ’s Heeren Loo Ermelo, als begeleider in de gehandicaptenzorg, waarna ik mij ben gaan specialiseren in de doelgroep licht verstandelijk beperkte jongeren. Naast mijn werk in deze zorgsector ben ik duaal gestart met de hbo-studie Social Work en heb ik destijds de overstap gemaakt naar de geestelijke gezondheidzorg. Ik heb jaren gewerkt binnen een klinische setting, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan in de begeleiding en behandeling van jongeren en volwassenen met psychische problemen.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een betrokken houding, waarbij ik echt present wil zijn. Ik ben nieuwsgierig naar de andere persoon, wil weten wat jou beweegt hoe je denkt en voelt en welke problemen je ondervindt in jouw leven met jouw context. Door te coachen wil ik het beste uit de cliënt halen.

Als Runningtherapeut wil ik de ander laten ervaren dat je gemakkelijk met je lichaam bezig kan zijn. De postieve effecten van hardlopen zijn mentaal en lichamelijk snel merkbaar, waardoor je veerkracht vergroot wordt. Runningtherapie kan helpen wanneer je stress ervaart, een (lichte) depressie of een burn-out klachten hebt of bij angstklachten. Ook laag zelfbeeld of verminderd zelfvertrouwen zijn aspecten die behandeled worden tijdens de sessies, vanuit een possitieve lichaamsgerichte benadering, waarbij resultaat geen doel is.

 

Informatie over mijn collega’s vindt u via “Ons team“.

Registraties

Lidmaatschappen